Πρόσβαση

Πώς να φτάσετε στο Silver Beach

Επικοινωνήστε μαζί μας για οποιαδήποτε απορία ή βοήθεια σχετικά με την μετάβαση σας στην Πάτμο και ενημερωθείτε για τις διάφορες υπηρεσίες μεταφοράς του ξενοδοχείου μας, στο τηλέφωνο +302247032800 ή στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..
Για τους συνήθεις τρόπους πρόσβασης, μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω:


Με πλοίο

Πειραιάς - Πάτμος

Η πρόσβαση στο νησί της Πάτμου επιτυγχάνεται κατά κύριο λόγο μέσω των ακτοπλοϊκών γραμμών που συνδέουν το μοναδικό εμπορικό λιμάνι της Πάτμου, στη Σκάλα, με τον Πειραιά αλλά και τα γύρω νησιά. Η σύνδεση του Πειραιά με τη Πάτμο πραγματοποιείται από την εταιρεία Blue Star Ferries και τα νησιά που συνδέονται είναι τα εξής:

  • Πειραιάς-Πάτμος-Λέρος-Κως-Ρόδος & Σύρος-Αμοργός (Κατάπολα)
  • Πειραιάς-Κάλυμνος-Κως-Ρόδος & Αστυπάλαια-Πάτμος-Λειψοί-Λέρος-Νίσυρος-Τήλος-Σύμη-Καστελλόριζο.

Το ταξίδι σας από Αθήνα για Πάτμο διαρκεί περίπου 8 ώρες. Εισιτήρια μπορείτε να προμηθευτείτε από κεντρικά γραφεία Blue Star ή από ταξιδιωτικά πρακτορεία. Τα πλοία συνήθως φεύγουν από την πύλη E1 στο λιμάνι του Πειραιά(προς Δωδεκάνησα). Μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για τα παραπάνω δρομολόγια στο www.bluestarferries.gr. Μια πέμπτη διαδρομή καθιερώθηκε για τη σεζόν 2015, με σκοπό τη σύνδεση της Πάτμου με το λιμάνι του Πειραιά, καθώς και με άλλα νησιά των Δωδεκανήσων με το Super Fast Ferry, της εταιρείας Blue Star Ferries. Αυτή η πέμπτη διαδρομή θα πραγματοποιηθεί κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.

Με καταμαράν

Επιπλέον, κατά τους θερινούς μήνες και συνήθως ξεκινώντας από τον Απρίλιο – Μάιο (λίγο πριν το Πάσχα), η εταιρεία Dodecanesos Seaways πραγματοποιεί καθημερινά δρομολόγια συνδέοντας την Πάτμο με τα εξής γειτονικά νησιά της: Σύμη, Κω, Ρόδο, Κάλυμνο, Λέρο, Λειψούς και Σάμο. Σημείο πώλησης αποτελεί σχεδόν κάθε ταξιδιωτικό πρακτορείο. Η διάρκεια του ταξιδιού σας ποικίλει ανάλογα με την απόσταση του νησιού από το οποίο ξεκινήσατε, για να φτάσετε στη Πάτμο. Θα σας συμβουλεύαμε να είστε ακριβείς με την ώρα αναχώρησης σας, καθώς τα πλοία αυτά τηρούν αυστηρά τα δρομολόγια. Ενδεικτικά, μπορείτε να δείτε τα δρομολόγια 2015 εδώ: www.12ne.gr.

Με ταχύπλοο

Η εταιρεία Hellenic Seaways πραγματοποιεί δρομολόγια που συνδέουν την Πάτμο με τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

  • Πειραιάς-Σύρος-Μύκονος-Πάτμος-Ικαρία-Σάμος
  • Άγ.Κήρυκος-Bαθύ-Χίος-Μυτιλήνη-Λήμνος-Καβάλα
  • Bαθύ-Χίος-Μυτιλήνη- Λήμνος-Καβάλα
  • Πειραιάς-Πάρος-Νάξος-Ικαρία - Φούρνοι-Σάμος

Για το πλήρες αναλυτικό της φετινής χρονιάς, μπορείτε να μεταβείτε στην ιστοσελίδα: www.hellenicseaways.gr.

Με ιδιωτικό σκάφος

Εκτός από τα πλοία της γραμμής, μπορείτε να προσεγγίσετε την Πάτμο και με ιδιωτικό σκάφος, απολαμβάνοντας τις γραφικές παραλίες και αγναντεύοντας το Αιγαίο Πέλαγος. Σε ορισμένες τοποθεσίες, όπως τον κόλπο του Γροίκου, τα σκάφη μπορούν να δέσουν στην προβλήτα, παρέχονται και υπηρεσίες ανεφοδιασμού.

Με αεροπλάνο

Τέλος, για όσους βρίσκονται λιγάκι..μακριά, υπάρχει η επιλογή να μεταβούν με αεροπλάνο σε κάποιο από τα αεροδρόμια των γειτονικών νησιών Σάμος, Κως, Λέρος, Κάλυμνος ή Ρόδος και μετά να επιβιβαστούν σε κάποιο πλοίο της γραμμής προκειμένου να φτάσουν στην Πάτμο.

Μπορείτε να φτάσετε στο νησί της Πάτμου, χρησιμοποιώντας ιδιωτικό ελικόπτερο. Ενδεικτικά αναφέρουμε:

εταιρεία η Hellicopter Private Services έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει επιβάτες ακόμα και στα πιο δυσπρόσιτα σημεία. Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ μεταβείτε στη διεύθυνση: www.helicopterprivateservices.com.

Η εταιρεία Air Business International, η οποία διαθέτει μεγάλη ποικιλία από αεροσκάφη, επιχειρηματικά τζετ αλλά και ελικόπτερα. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ: www.abi.gr.

Είστε ήδη στην Πάτμο;

Το ξενοδοχείο Patmos Aktis Suites & Spa, βρίσκεται στον οικισμό του Γροίκου. Ο κόλπος του Γροίκου βρίσκεται στην νοτιοανατολική πλευρά του νησιού της Πάτμου και απέχει 4,5 περίπου χιλιόμετρα από το λιμάνι της Σκάλας. Κατά την άφιξη σας στο λιμάνι της Σκάλας μπορείτε να επιβιβαστείτε σε κάποιο ταξί, το οποίο σε 10’ θα σας μεταφέρει στο ξενοδοχείο. Εναλλακτικά, μπορείτε να κανονίσετε τη μεταφορά σας μέσω του ξενοδοχείου μας, χρησιμοποιώντας την ιδιωτική υπηρεσία μεταφοράς που διαθέτουμε. Τέλος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μέσα μαζικής μεταφοράς. Το λεωφορείο περνάει αρκετές φορές την ημέρα και σταματάει σε απόσταση 50 μέτρων από την παραλία του Γροίκου. Μπορείτε να βρείτε το πρόγραμμα εδώ.

ΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

Κρατήσεις